Home » aktivizam » Pamtiću u 2016: Ivana Mitrović

Pamtiću u 2016: Ivana Mitrović


 

12715598_10153517012313722_5991148910277564141_n

Ivana Mitrović

Ivana Mitrović je studentkinja koju još par koraka deli od diplome, još uvek neizlečeni optimista, ljubitelj joge, „peace rebel“, zaljubljenik u prirodu i životinje, svetski putnik i jednostavno čovek.

 

2016. godina za Ivanu je bila godina odrastanja, godina izlaska is „komfort zone“ i godina radosti.

 

 

 

 

Šta je obeležilo tvoju 2016. godinu?

Moju 2016. godinu obeležile su studije u Beču, moj prvi trening u svetu omladinskog rada (u Češkoj), iskustvo group lider-a na internacionalnoj omladinskoj razmeni u Hrvatskoj, praksa u Centru za zaštitu i pomoć tražiocima azila. I svakako najbitnije, puno novih ljudi, puno ljubavi i priča koje me svakodnevno motivišu.

Šta nikada nećeš zaboraviti?

Ono što nikada neću zaboraviti je dan kada sam saznala da sam dobila stipendiju za jednosmestralno studiranje na fakultetu u Beču, smer za Socijalnu pedagogiju i socijalni rad. Ceo moj život je stao u dva velika kofera, sa kojima sam izbačena pred studentskim domom u pola 6 ujutru. U tom trenutku, potpuno sama, u gradu gde ne poznajem nikoga, započela sam šest najuzbudljivijih meseci u svom životu. U konačnici, popila sam puno znanja, stekla doživotne prijatelje sa svih strana sveta i dodala na listu još jedno mesto koje mogu da zovem „kućom“.

Koji postupci države ti se nisu svideli?

Ono što me ljuti iz godine u godinu je konstantna nebriga države/grada za srpska preduzeća i radnike, stalna otpuštanja i nedostatak kapaciteta za rešavanje tih problema.

Koji postupci države su ti se svideli?

Uvođenje dualnog obrazovanja ima potencijal da bude dobar potez države. Ukoliko se dobro postave osnove ovog vida obrazovanja, ono bi postalo dobra opcija za neke đake, dok ostale ne bi ograničavalo da nastave obrazovanje u željenom smeru. Takođe, bilo bi dobro proširiti ovaj koncept i na visokoškolske ustanove. Verujem da ono što treba našoj omladini je aktiviranje.

Želje za sledeću godinu?

Mir, balans i ljubav.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: