Home » aktivizam » Pamtiću u 2016: Aleksandar Mijalković

Pamtiću u 2016: Aleksandar Mijalković


 

13434686_1029946250430350_7061981541862601617_n

Aleksandar Mijalković

Aleksandar Mijalković je večiti aktivista, kalimero i politički kritičar. Zaljubljenik u muziku, prirodu, vukove, mesec, staroslovensku mitologiju i brade. Pisac i pevač u slobodno vreme.

 

 

Šta je obeležilo tvoju 2016. godinu?

2016. godinu je obeležila moja lična borba sa univerzumom. Konstantno odupiranje univerzuma i stalne prepreke koje mi je slao su mi samo ukazivale na to da radim prave stvari i da treba da nastavim da se borim. Ostvario sam dosta toga što sam planirao, pokrenuo nove inicijative u Pirotu, posebno u oblasti muzike i kulture uopšte. I pored posla koji me čini stalno umornim i bezvoljnim, našao sam slobodnog vremena da radim ono što volim i da se borim za ono što volim – za muziku i za sreću ljudi koji me okružuju. 2017 vidim kao godinu velikih ličnih uspeha, ova godina me je naučila da treba da ciljam visoko i da se to itekako isplati.

Kako vidiš političku scenu u Srbiji u 2016. godini?

Što se tiče političke “scene” u Srbiji 2016. je obeležilo jedno veliko lutkarsko pozorište, fantomke, laži, cenzure, zaduženja i još cenzure. Dobili smo malo svežine na političkoj sceni bar u vidu razonode na tv ekranima. Debeli minus od mene što se tiče politike ove godine.

Kako si video Pirot u 2016. godini?

U Pirotu je malo drugačije. Moj utisak je da se dosta toga radi ali se nekako još uvek stoji u mestu. Infrastruktura procvetala, a mladi se ugasili. Nekako mi se čini da je ove godine bilo jako malo aktivnih mladih ljudi. Nadam se da će se to promeniti u budućnosti. Muzička scena je napokon počela da se razvija posle dužeg zimskog sna. Javljaju se neki novi bendovi, novi muzičari, nove ideje.

Kako vidiš 2017. na ličnom planu i uopšte?

2017 vidim kao godinu velikih ličnih uspeha, ova godina me je naučila da treba da ciljam visoko i da se to itekako isplati. Pokušaću da najzad izdam svoju prvu knjigu. Očekujem manje nepravde i više smisla u ovom besmislu koji nas okružuje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: